Renovace podlah, výměna podlahy v 5 snadných krocích. Ušetřete čas i peníze!

Renovace podlah nebo výměna podlahy v minulosti bývala strašákem všech domácích kutilů. Nejednalo se přitom o samotnou práci, jako spíš o přípravy. Každá renovace podlahy vyžadovala strhnutí staré podlahy a následné očištění a vyrovnání podkladu. S Adore vinylovými podlahami všechny tyto nepříjemnosti odpadají. Prozradíme vám, jak proměnit svůj starý koberec, parkety nebo lino ve vzhledově nádherný a neskutečně odolný kus podlahy v 5 snadných krocích.

Tip 1 – výměna podlahy: Nerozbíjejte starou podlahu

Pokud svou stávající podlahu necháte pěkně na místě, ušetříte tím neuvěřitelné množství času (jak se strháváním podlahy, tak s následným úklidem). A přesně na to jsou Adore vinylové podlahy jako dělané – jsou pružné a přitom pevné, takže se přizpůsobí jakémukoliv podkladu. Vinylové dílce na starou podlahu navíc položíte bez jakýchkoliv komplikací. Nemusíte bourat dlažbu, ani strhávat PVC. Výměna podlahy potrvá jen pár hodin až dní.

Tip 2: Nezdržujte se vyrovnáváním

Starou podlahu můžete na místě nejen nechat, ale ani ji nemusíte vyrovnávat. Adore vinylové podlahy jsou uzpůsobené tomu, aby samy vyrovnaly jakékoliv drobné nerovnosti.
Integrovaná IXPE podložka vyrovná dokonce i spáry mezi dlaždicemi, či beton a anhydrid.

Tip 3: Předem myslete na dodělávky

Pakliže novou podlahu budete pokládat na tu původní, musíte předem myslet na to, jak se podlaha vejde pod dveře nebo jak ji napojíte pod lišty či parapety.
Naše podlahy již počítají s drobnými rozdíly ve výšce podlahy tím, že mají zabudovanou IXPE podložku.
Podložka má tloušťku dle produktu 1-2mm, ovšem větší rozdíly je třeba vyrovnat vlastními silami. Ostatní jednoduše vyřešíte systémovými lištami, nebo podříznutím obložek a dveří. Některé dveře jdou nastavit na výšku v pantech.

Tip 4: Zvolte podlahu s ohledem na podlahové vytápění

Podlahové vytápění se hodí pouze k některým druhům podlahy. Parkety nebo například klasické vinylové podlahy tzv. „pracují“, tzn. že se rozpínají a zase smršťují v závislosti na změně teploty. To může dělat problém.
Naopak Adore vinylové podlahy jsou připraveny pro všechny druhy podlahového vytápění a to i v případě, že zvolíte vzhled dřevěné či kamenné podlahy. Podle druhu podlahového topení zvolte správnou skladbu podkladu. Některé podlahové topení musí být zalité v potěru, nebo stěrce a některé stačí překrýt systémovýma deskama. Více vám prozradí dodavatel vašeho podlahového topení.

Tip 5: Nehledejte žádné složitosti

Snadná renovace a ještě snadnější údržba, tak by se ve stručnosti daly shrnout vlastnosti vinylové podlahy Adore Floors.
V praxi to znamená, že stejně jako se nemusíte bát detailů při renovaci podlahy, nemusíte se bát drobností v případě její údržby.
Podlaha je voděodolná, vodotěsná, do jejích spár nezatéká a tak ji můžete omývat vodou bez toho, že byste se báli prosáknutí do podkladu.
Podlaha navíc nepotřebuje žádnou speciální péči. I bez pastování, olejování, broušení a dalších procesů známých z údržby jiných druhů podlah vydrží jako nová dlouhé roky. Postačí voda.

Proč při renovaci podlahy zvolit Adore vinylové podlahy?

Ať už vás čeká výměna podlahy v bytě, či renovace schodů, renovace kuchyně nebo obývacího pokoje, Adore vinylové podlahy vám dokážou ušetřit hromadu práce a potažmo i peněz. Tyto podlahy jsou navíc nabízeny v několika různých provedeních a mnoha zajímavých designech, takže je lze použít prakticky všude.

Získejte více informací o vinylových podlahách Adore v našich showroomech, nebo u našich partnerů.

Vždy postupujte v souladu s kladečským předpisem.